marți, 5 septembrie 2017

”Split TVA” îmbogățește doar băncile din România

Premierul Tudose declara acum câteva zile că băncile sunt mai rele ca Terente, în sensul în care, din cauza comisioanelor și dobânzilor practicate, te cam lasă fără bani.
Ciudat este însă că acum, prin măsura denumită popular (deși nu este deloc populară, după cum au votat 97,5 dintre IMM-urile intervievate) ”Split TVA” nu va face altceva decât să aducă bani în plus băncilor.
Cum?
Simplu:
Tu ai ca firmă un cont curent.

Vei fi obligat să mai deschizi un cont de TVA, în care să-ți fie vărsat TVA-ul de către clienții facturați și din care să achiți TVA-ul către cei care te-au facturat.
Ei bine, vei plăti un comision la plecarea banilor din contul curent și încă un comision la plecarea banilor din contul de TVA.
La fel, firmele cu care tu colaborezi, vor pierde din sumele încasate de la tine ambele comisioane.

Doar dacă ai norocul ca firmele colaboratoare să aibă aceeași bancă virgulă ca și tine - de exemplu Banca Transilvania, la care comisioanele sunt 0 lei pentru plăți între conturi BTRL...
Deci, iată cum Ordonanța 23 din 2017 privind plata defalcată a TVA nu face altceva decât să îmbogățească băncile.

De restul nu mai vorbesc, căci s-au spus destule în dezbaterile televizate, dar tot degeaba...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te rog să comentezi utilizând cuvinte decente și din Dicționarul Limbii Române... Orice postare nepotrivită din punct de vedere al celor șapte ani de acasă va fi ștearsă. Mulțumesc